Türkiye’deki iş kazalarına yeni yasa ile çözüm getiriliyor

Türkiye’deki iş kazalarına yeni yasa ile çözüm getiriliyor İş sağlığı ve güvenliği; çalışma ortamında risk unsuru taşıyan her öğeye karşı gerekli tedbirlerin alınması yoluyla iş kazalarının önlenmesi, işçi sağlığının korunması amacına yönelik uygulamalar bütünüdür.

Çalışma Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği işletmelere iş sağlığı ve güvenlik hizmeti sunan Birlik OSGB'nin araştırması sonucu Ülkemizde her 6 dakikada bir iş kazası olmaktadır. Yapılan Araştırmalarda iş kazalarının % 50 sinin kolaylıkla önlenebilecek kazalar olduğu, % 48 inin sistemli bir çalışma ile önlenebileceği, % 2 sinin ise önlenemeyeceğini ortaya çıkmıştır. Bu da bizlere iş kazalarının % 98 önlenebileceği gerçeğini ortaya koymaktadır.



İş sağlığı ve güvenliği; çalışma ortamında risk unsuru taşıyan her öğeye karşı gerekli tedbirlerin alınması yoluyla iş kazalarının önlenmesi, işçi sağlığının korunması amacına yönelik uygulamalar bütünüdür. Bu nedenle tüm işIetmeIer 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında tüm işlevleri yerine getirmekle yükümlüdür.

İş Güvenliği ile ilgili çalışanlara verilecek eğitimler Eğitim Yönetmeliğinde belirtilmiştir. Bu yönetmeliğe göre uzman eğiticiler tarafından belgelendirilerek eğitimler gerçekleştirilecektir.

BİRLİK OSGB; 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği işletmelere iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini vermek üzere Çalışma Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir. Kurumumuz,.Deneyimli uzman ve hekim kadrosu ile hem yasal prosedürleri uygulayarak, hem bilgi birikimini kullanarak hem de işçi ve işveren ile iyi iletişim kurarak işyerleri için her türlü iyileştirmeyi yapmayı ve işçi sağlığını korumayı hedeflemektedir.

BİRLİK OSGB; iş yerlerinde iş kazaları ve meslek hastalıkları dolayısıyla meydana gelebilecek kayıpların önüne geçilmesi amacıyla işletmelerinizde, yasanın öngördüğü "tehlike ve risk değerlendirmesi" çalışmalarını yürüterek işletmenizin sağlık ve güvenlik şartları açısından uygun hale gelmesine katkıda bulunmaktadır.

Facebook Twitter Pinterest Google+ Google Blogger Addthis

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış, Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz.

Yorum yaz